Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Adresgegevens

Stationsplein 16
6166 CA  Geleen
Telefoon: 06-28683418

Aandachtcentrum
Hei Grindelweg 73-75
6414 BS Heerlen
Telefoon: 06-28683418

Openingstijden

Maandag: 9.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 15.00 – 18.00 uur
Woensdag: 8.00 – 18.00 uur
Donderdag: 8.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 8.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 14.00 uur

Behandeling volgens afspraak.

PEGGY VAN DER DUSSEN-PENRIS

Mijn naam is Peggy van der Dussen-Penris en ik ben in 2006 afgestudeerd als logopedist aan de hoge school Zuyd te Heerlen.

Na mijn afstuderen mocht ik direct aan de slag in een aantal vrijgevestigde praktijken om werkervaring op te doen. Al “doende” leerde ik steeds meer om mijn behandelingen goed af te stemmen naar de behoeften van de cliënt. Bij kinderen maak ik vaak gebruik van mijn creatieve ervaringen die ik heb opgedaan als activiteitenbegeleidster voor kinderen. Als kinderen opdrachten/taken leuk vinden verloopt het leerproces makkelijker voor ouder en kind en behaal je het maximale resultaat. In de loop der jaren heb ik mij gespecialiseerd in dyslexie en logopedie en tandheelkunde.

In 2015 besloot ik mijn eigen praktijk Logo Lexica te starten in Geleen. Het leuke aan een vrijgevestigde setting is dat elke problematiek en cliënt weer zorgt voor nieuwe uitdaging en afwisseling.

De wachtkamer van Logo Lexica in Geleen

Mijn specialisaties

daphne van langen

Wie ben ik?

Wat is er nou mooier dan iets te doen in je professionele leven waar je gelukkig van wordt en vooral waar je hulp kan bieden aan iemand anders? Mijn naam is Daphne van Langen en al meer dan 25 jaar ben ik logopedist en spraak-taalpatholoog en nog elke dag blij met mijn keuze. Logopedist zijn is divers en boeiend.

In de afgelopen periode heb ik in allerlei verschillende settingen gewerkt en een grote verscheidenheid aan mensen met een logopedische hulpvraag gezien en behandeld.

Zo lang ik me herinner had ‘stotteren’ mijn interesse. Na vele jaren met plezier als all-round logopedist te hebben gewerkt, nam ik het besluit om mezelf hierin te gaan specialiseren en ben ik weer gaan studeren.

Vanaf juni 2016 mag ik mezelf officieel een stottertherapeut noemen en dat is een super goed gevoel!

Naast mijn werk als therapeut geef ik als docent op de Hogeschool Zuyd onder andere les in het blok ‘stotteren en broddelen’ en deze combinatie vind ik naar beide kanten toe waardevol, ik kijk namelijk kritischer naar mijn eigen handelen, als therapeut en als docent.

De kers op de taart kwam toch wel toen ik als maat mocht instappen bij de praktijk van mijn collega Peggy Penris. En ‘ineens’ was ik niet alleen stottertherapeut, maar ook nog eens gedeeld praktijkhouder!

De cliënten die ik behandel variëren in leeftijd en in stotterernst en maatwerk staat voorop.

Vanuit de hulpvraag komt de therapie tot leven, waarbij de cliënt altijd zijn eigen regie houdt.

Open communicatie, respect en veiligheid zijn van ongekend belang, met als doel de cliënt dat te kunnen geven, waarvoor hij of zij gekomen is. Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen, belt u dan gerust! (06 489 44 739)

Bij- en nascholing

*Face-Former therapie; 4 daagse cursus te Una, Duitsland: De Face Former is een effectief en specifiek hulpmiddel bij de oro-myofunctionele therapie;
*Heartmath opleiding; 2 daagse training voor het worden van een professional; 2 daagse training voor het worden van een provider. Ik ben coach in een 1 op 1 situatie, waarin ik gebruik maak van het Heartmath programma en het Stress Relief programma. Je hart en brein komen door deze manier van ontspanning in een perfecte balans, waardoor je je beter voelt en beter kunt functioneren;
*Vocastimm training; door middel van electro-stimulatie proberen pareses aan de stembanden op te heffen, of in ieder geval de stemkwaliteit te verbeteren;
*Communicatieve Taaltherapie bij kinderen van 2 tot 6 jaar (CT-II);
*Testleider normeringsonderzoek CELF-preschool-2-NL;
*DTL cursus;
*logopedie bij het kind met een psychiatrische stoornis;
*Hodson en Paden;
*Stemtherapie bij beroepssprekers;
*Docentencursus;
* ECSF (European Clinical Specialization for Fluency Disorders) Opleiding voor stottertherapeut;
* Narrative Therapy te Gent;
*Behandelen van jonge stotterende kinderen volgens het Demands & Capacities Model (RESTART)