Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Adresgegevens

Stationsplein 16
6166 CA  Geleen
Telefoon: 06-28683418

Openingstijden

Maandag: 9.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 9.00 – 18.00 uur
Woensdag: gesloten
Donderdag: 9.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 14.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 – 12.30 uur

Behandeling volgens afspraak.

DTL (Directe Toegankelijkheid Logopedie)

Vanaf 1 augustus 2011 kunt u zonder verwijsbrief van de huisarts naar de logopedist. Logopedie is dan direct toegankelijk. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden de directe toegankelijkheid, raadpleeg daarom eerst uw polisvoorwaarden.

Wilt u liever eerst met uw huisarts overleggen? Dat kan. Dan kunt u uw huisarts alsnog om een verwijsbrief vragen.

Komt u voor het eerst bij een logopedist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een DTL-screening plaats. Dit is een kort vooronderzoek om te kijken of u aan het juiste adres bent. Of een behandeling gestart kan worden hangt van meer factoren af. Natuurlijk van de klacht zelf. Maar mogelijk zijn er ook andere klachten of ziektebeelden die van invloed kunnen zijn op logopedie. Bij twijfel geeft de logopedist het advies eerst naar de huisarts te gaan.

De logopedist zal u enkele vragen stellen over de klacht. De vragen zijn afhankelijk van de klacht. Hiermee stelt de logopedist vast of er geen andere oorzaken zijn. Bij een klacht kunnen er signalen zijn van onderliggende oorzaken, die een paramedicus niet goed kan onderkennen. Zo’n signaal wordt een “rode vlag” genoemd. De screening is erop gericht mogelijke “rode vlaggen “op te sporen. In dit geval wordt de cliënt geadviseerd eerst naar de huisarts te gaan.

De logopedist heeft hiervoor een scholing gevolgd. Hier is geleerd om de DTL-screening uit te voeren en vast te stellen of een logopedische behandeling nodig is.

De vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg eerst uw zorgverzekeraar.

De huisarts ontvangt de uitslag van de DTL-screening, behalve als u aangeeft dit niet te willen.

Elke donderdag van 17.30 – 18.00 kunt u zonder afspraak binnenlopen voor een DTL screening. Een DTL-screening zal ongeveer 15 minuten duren.